Snickerskage

Så har jeg været på nettet og lede efter kage igen, denne gang vare det snickerskage, da “ungerne” kom hjem og de er vilde med snickers. Jeg har fundet denne opskrift på Mad & Bolig, men har rette den lidt til så den passer beder i vores smag.

Ingredienser:

Bund:

100 g Saltede peanuts

100 g Digestiv-kiks

40-50 g Smør

Karamel:

1 ds. kondenseret mælk

80 g Smør

80 g Brun farin

50-100 g Saltede peanuts (fyld på efter egen smag)

Chokoladeganache:

200 g Mælke chokolade

1 dl. fløde

  • Knus Peanuts og kiks evt. i en blender
  • Smelt smørret og rør det i nødde/kikse blandingen
  • Kom det i en 20 cm tærteform eller ligende.
  • Tryk blandingen godt sammen med fingerne
  • Sæt bunden på køl.
  • Kom alle ingredienser til karamellen i en gryde.
  • Varm op til kogepunktet mens du røre
  • Skru ned og rør til alt sukkeret er opløst og karamellen er blevet tyk og lysebrun
  • Hæld nu karamellen over bunden
  • Drys peanuts ud over (eller bland det i karamellen)
  • Sæt tærten tilbage på køl igen
  • Hak chokoladen groft og kom det i en skål
  • Bring piskefløden i kog
  • Hæld fløden over chokoladen
  • Rør kraftigt i midten af skålen, indtil det samler sig o g bliver ensartet og blank
  • Fordel ganachen oven på karamellen /peanuts.

Dette er en nem og rigtig lækker kage.  Den kan godt tage lidt tid pga. afkølingen mellem lagene, men det kan kortenes af ved at sætte den i fryseren. Kagen skal helst laves dagen før så den rigtig kan afkøle og sætte sig.

Vi talte om at denne kage godt kan serveres med is til eller skåret ud i mundrette stykker som en form for konfekt

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *