Chokolade/karamel kage

Det er den helt store dille at der skal karamel i alt, og det springer jeg gerne på, da jeg er helt vild med karamel.

Denne kage har jeg på et tidspunkt fundet og gemt, men jeg kan desværre ikke huske hvor jeg har snuppet den fra, men lækker er den.

Ingredienser:

Chokoladedej:

4 Æg

6 dl Sukker

1½ tsk. Vaniljesukker

175 g Smør

3 dl Hvedemel

8 spsk. kakao

½ tsk bagepulver

Karamelfyld:

1 ds. Kondenseret mælk

80 g Smør

80 g Brun Farin

1 lille tsk. havsalt

  • Tænd ovnen på 175°
  • Smelt smørret
  • Rør alle ingredienserne sammen til chokoladekagen
  • Hæld 2/3 af dejen i fadet (beklædt med bagepapir)
  • Bag kagen i 30-35 min, til den lige har sat sig

Mens kagen er i ovnen laves karamelfyldet.

  • Kom alle ingredienser i en gryde
  • Varm op til kogepunktet mens der røres
  • Skru ned og rør til alt sukkeret er opløst og karamellen er blevet tyk og lysebrun.

Nu er “bunden” af kagen færdig i ovnen og den tages ud.

  • Fordel karamellen jævnt over kagen (den skal ikke falde samen under fyldet)
  • Fordel den sidste af chokoladedejen over karamelfyldet.
  • Kom lidt af gangen på så dejen smelter lidt, så er den letter at fordele.

Chokoladedejen dækker ikke helt og det ser lidt “rodet” ud med chokolade og karamel, men når den bager fordeler det sig lidt beder.

  • Bages færdig i 35-40 min til kagen er fast og karamellen er blevet mørkt gyldenbrun

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *