
Her i huset elsker vi “reste-mad/kage” og dvs. studenterbrød, træstammer og romkugler er nogle af ynglings kagerne.
Denne opskrift syntes jeg er nem at gå til, jeg har fundet den på Odense marcipan, en hjemmeside jeg tit bruger Odense marcipan.
Antal: ca. 15 stk.
Ingredienser:
400 g Kage rester (jeg fryser gerne rester ned til dette formål)
125 g Marcipan
175 g Mørk Chokolade 55%
2 spsk. Hindbærmarmelade
2 tsk. Romessens (eller rigtig rom)
Pynt:
400 g Marcipan
100-150 g Mørk Chokolade
- Smuldre kage resterne i en skål eller en foodprocessor
- Bland marcipan, smeltet chokolade og hindbærmarmelade i.
- Rør det sammen til en fast masse og smag til med romessensen.
- Stil kage-massen i køleskabet til den er fast, men stadig til at arbejde med (ca. 1 time)
- Tril kage-massen til en aflang pølse.
- Rul marcipanen tyndt ud og rul den om kage-pølsen.
- Skær nu den lange træstamme ud i passende stykker.
- smelt chokolade og dyp enderne i.
Hvis du ønsker romkugler er det samme opskrift men efter kage massen har stået i køleskabet trilles den til kugler som rulles i kokosmel eller krymmel.