Citrontærte med kanelkiks og flødeskum

Denne utrolig lækre og meget nemme citrontærte fandt min mand på Politiken. Og den er blevet lavet mange gange siden, for den er så nem og hurtig, at alle kan deltage. Og så er den bedst, hvis man laver den dagen i forvejen.

Ingredienser:

250 g kanelkiks (evt. Bastogne-kiks)

100 g smør

1 dåse kondenseret mælk

4 æggeblommer

saft og skal af 2 Citroner (usprøjtede)

2½ dl piskefløde

  • Tænd ovnen på 170°
  • Beklæd springform/ tærtefad Ø20 med bagepapir i bunden
  • Tag 2 kiks fra til pynt og knus resten helt fint (fx. i en minihakker eller foodprocessor
  • Smelt smørret og rør det sammen med de knuste kiks
  • Pres kikse blandingen ud i bunden af formen (tryk godt til)
  • Bag bunden i 15 min og køle den derefter helt af.
  • Indstil ovnen til 150°
  • Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris.
  • Riv citronskallen på begge citroner og pres saften.
  • kom citronsaft og skaller i mælkeblandingen, og rør det sammen (det tykner nu af sig selv).
  • Fordel citroncremen på den afkølede kiksebund og bag tærten nederst i ovnen i 18-20 min.
  • Lad tærten køle af og sæt den derefter i køleskabet mindst 2 timer, men gerne til dagen efter.
  • Pisk flødeskum og fordel det på den kolde tærte, pynt med de knuste kanelkiks.

TIP:

Den kan også godt laves med Lime og der skal bruges 4-5 stk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *